Review of: Single.nl

Reviewed by:
Rating:
2 Stars
On May 2, 2012
Last modified:May 8, 2012

Summary:

Single.nl lijkt een volledig gratis dating site maar is dit helaas niet. Een mooie verpakking om je naar binnen te lokken maar er zijn absoluut betere dating sites te vinden.

Single ReviewSingle.nl is een sociaal dating netwerk wat lijkenis heeft met het bekendere Badoo Dating. Recentelijk heeft het bedrijf een compleet nieuwe layout laten aanmeten, nadat de vorige Hyves achtige layout toch meer voor jongeren was. Deze site heeft een oudere doelgroep en is niet specifiek alleen bedoelt om een relatie te beginnen. Single.nl bied namelijk ook mogelijkheden om gewoon vriendschappen te vinden en de leuke functie die het mogelijk maakt om roommates te vinden. Handig als je woonruimte zoekt of zelf nog woonruimte over hebt.

Single biedt een snelle manier om je eigen persoonlijke pagina te maken met informatie over jezelf en tevens foto’s en filmpjes van jezelf te plaatsen. Als bekenden van je ook lid zijn van Single.nl kun je ze direct toevoegen als vriend en zo hoef je niet meteen op zoek naar een relatie. De site is dus behalve als dating site ook gewoon als vrienden zoeksite te gebruiken. Single is een sociaal netwerk voor mannen en vrouwen die single zijn.

Het vinden van een nieuwe partner zul je zelf moeten doen, Single maakt geen gebruik van een apart koppel systeem zoals Parship dat bijvoorbeeld wel doet. Je gaat zelf op zoek naar interessante profielen en begint berichtjes te sturen. Uiteindelijk zul je dan vanzelf een leuke partner vinden via Single. Het grote nadeel aan Single is juist dat het een sociaal netwerk achtige opzet heeft. Vaker zijn mensen op de site niet perse op zoek naar een partner maar naar gezelligheid.

Een ander punt van irritatie is dat ondanks ze adverteren dat ze een volledige gratis dating site zijn ze toch een betaald lidmaatschap bieden. Het basis profiel voldoet net niet goed genoeg en je bent al gauw verplicht om te gaan betalen. In principe heeft het bij Single dus geen zin je in te schrijven als je niet wilt gaan betalen.

 

 

Single.nl lijkt een volledig gratis dating site maar is dit helaas niet. Een mooie verpakking om je naar binnen te lokken maar er zijn absoluut betere dating sites te vinden.