fluister je date iets inUit een online enquête van de dating site PARSHIP is gebleken dat Belgische singles een stuk vergevensgezinder zijn tegenover hun eigen dates dan de Nederlanders. Belgische singles geven hun date vaker een tweede kans als bij de eerste date de vonk nog niet oversloeg, meer dan 70 procent van de Belgische singles denkt namelijk dat de vonk later alsnog zal overslaan. De Nederlanders zijn daar iets huiverig in gezien maar 65% bereid zijn een tweede kans weg te geven als zij geen kriebels voelen.

De Eerste Date
Dit is namelijk meteen ook de verklaring waarom Belgen in de afgelopen twee jaar minder vaak een ‘eerste date’ hadden dan de Nederlanders. Voor beide laden geldt weliswaar dat er nagenoeg even vaak een tot drie dates plaats vinden (46% in België en 47% in Nederland), echter, waar bijna 22% van de Nederlanders tot wel 5 keer een eerste date had waren dit er maar 18% voor de Belgische evenknie. Het is helaas niet bekend of de Belgen dan ook echt vaker een tweede date hadden.

Het Accent
Nederlanders blijken wel stukken kieskeuriger te zijn over het accent van hun date. Waar in Belgie een ruime 60% vind dat het accent van zijn of haar date geen probleem is ligt dit in Nederland een stuk gevoeliger met 48%. Schijnbaar worden accenten niet altijd voor lief genomen in het Nederlandse. Wel lijkt het er niet op dat de Belgen gek zijn op het Nederlandse accent gezien nog geen 5% aangeeft dat het Hollands een mooi accent is. Nederlands vinden daarin tegen het Vlaamse dan wel weer een sexy accent aangezien meer dan 17% van de Nederlanders het warm krijgt van het Zuidelijke accent.