militaire dating site gehacktVandaag is bekend geworden dat de site MilitarySingles.com recentelijk gehackt is geworden door de befaamde LulzSec. In een statement op Pastebin geven de heren van LulzSec aan dat ze kinderlijk eenvoudig de site, beheerd door ESingles Inc., konden hacken. Als bewijs hebben ze een zogenoemde dump gecreëerd waar in totaal meer dan 170.000 accounts in staan. Uit onderzoek van diverse bronnen is gebleken dat deze gegevens overeen komen, en daarnaast blijkt ook een van de pagina’s van de site verandert te zijn.

De CEO van het bedrijf, Robert Goebel, heeft een statement gegeven, welke niet heel vertrouwbaar overkomt gezien de feiten:

“Of het nu waar is of niet, we bekijken deze zaak alsof het waar is, gewoon om veilig te zijn”. Goebel dacht verder niet dat de dating site gehackt zou zijn, hij gaf aan dat afgelopen weekend de site een tijdje onbereikbaar was maar dat dit was vanwege werkzaamheden. Daarnaast leek het aantal gelekte accounts te hoog te zijn volgens Goebel “Er zijn maar 140.000 mensen lid van onze dating site, dus hoe ze aan die 170.000 komen is mijn niet bekend”. Volgens Goebel wil LulzSec alleen maar naam voor hunzelf maken, puur omdat de site gericht was op het leger, daarnaast gaf hij aan dat huidige leden niet in paniek hoefde te raken, de wachtwoorden zijn allemaal geëncrypteerd en dus zouden de accounts veilig moeten zijn.

Uit een ander artikel over deze zaak bleek dat de wachtwoorden helemaal niet veilig zijn. “Ik heb diverse accounts door een MD5 tool gehaald en de meesten gaven binnen enkele seconden al een wachtwoord aan welke succesvol gebruikt kon worden om in te loggen op de betreffende site”. Mocht je dus lid zijn van MilitarySingles.com, zorg dan dat je al je wachtwoorden veranderd!