vreemdgaan-genetisch-bepaaldIn de huidige maatschappij zijn vrouwen en mannen nagenoeg gelijk. Bijna evenveel vrouwen hebben tegenwoordig een baan en het principe ‘huisman’ is alleen maar gegroeit. Vrouwen komen dus massaal in contact met de andere sexe, terwijl ze vroeger huisvrouwtjes waren. Dit heeft er toe geleid dat vrouwen tegenwoordig en masse vreemdgaan, bijna vaker als de mannen zelfs tegenwoordig. Maar wat leidt ertoe dat vrouwen vreemdgaan? Wij van Dating Overzicht hebben acht redenen gevonden:

1) Lust
Soms zit er gewoon geen dieper liggende gedachte achter. Vrouwen kunnen net als mannen zijn op het gebied van lust en kunnen gewoon geen weerstand meer bieden aan de verleidingen op het werk, op datingsites of in de sportschool en willen gewoon hun ‘brandje’ blussen.

2) Wraakgevoelens:
Als vrouwen ernstig worden gekwetst door hun partner (die misschien ook vreemd is gegaan) nemen ze meestal niet de meest logische oplossing. Ze gaan dan vreemd uit wraak en alhoewel dit een soort verlichting kan geven van de gevoelens zal het uiteindelijk vaak leiden tot meer problemen.

3) De Laatste Kans:
Als een relatie met hun huidige partner vastloopt door conflicten en ruzies gaan sommige vrouwen sneller vreemd. Ze willen niet weg bij hun parnter maar kunnen de huidige situatie ook niet meer aan. Vreemdgaan lijkt dan een schreeuw om aandacht van die partner en uiteindelijk blijkt dat deze vrouwen ook bij hun partner blijven. Het overspel zet namelijk alles op scherp en opeens is de partner wel bereid om te communiceren om aan de relatie te werken.

4) Een gebrek aan aandacht:
Vrouwen smachten altijd naar aandacht en, als het even kan, het liefst 24 uur per dag. Krijgen ze die aandacht te weinig of zelf zelden van hun huidige partner dan is de verleiding natuurlijk groot als ze die wel van een ander kunnen krijgen.

5) Eenzaamheid:
Het kan natuurlijk voorkomen dat partners voor een langere periode elkaar niet zien. Misschien door werkgerelateerde dingen, andere vakantie plannen of andere dingen. Ze willen hun relatie niet opgeven maar willen ook graag hun libido bevredigt hebben. Overspel is dan een makkelijke keuze en dit leidt dan vaak ook tot relatiebreuken in de (nabije) toekomst.

6) Meer spanning:
Opeens zit er een sleur in de relatie. Zowel bij mannen als bij vrouwen komt er dan vaak een behoefte aan meer spanning in hun leven of zelfs in de slaapkamer. soms wordt dan de keuze gemaakt om een affaire te beginnen waardoor vrouwen zich vaak weer aantrekkelijk en sex zullen voelen. Helaas wordt die nieuwe energie vaak niet in de huidige relatie gestoken omdat overspel zoveel makkelijker is. Uiteindelijk kiest de vrouw dan ook voor het spannende om uiteindelijk weer in dezelfde situatie terecht te komen.

7) Jaloezie:
Vooral als vrouwen zelf een aantrekkelijke partner hebben kan dit het geval zijn. Door de aandacht die de partner continu van andere vrouwen krijgt kan de vrouw jaloerse gevoelens ontwikkelen. Om het zelfvertrouwen terug te winnen gaan deze vrouwen soms op zoek naar overspel. Hierdoor krijgen de vrouwen ook opeens veel meer aandacht van andere mannen en wordt het gevoel van eigenwaarde omhoog gewerkt. Zo kan de vrouw dan beter omgaan met de aandacht die de partner al krijgt.

8) Minder seksuele aantrekking van partner:
Het kan soms door omstandigheden voorkomen dat de man in de relatie even geen zin in seks heeft. Stress op het werk is hier bijvoorbeeld een bekende motivator voor. De vrouw zal zich dan minder seksueel aantrekkelijk gaan voelen als de reden hiervoor bij de vrouw niet bekend is en gaan de schuld bij henzelf zoeken. Vervolgens gaan ze dan bevestiging zoeken middels een affaire en dan plegen ze overspel zonder dat ze daadwerkelijke reden van de mindere seksuele relatie in de huidige partner hebben kunnen achterhalen. Het is dus van belang dat je het aandurft je angsten en twijfels te bespreken met je partner!

 

Zoals je leest kunnen er dus vele verschillende redenen zijn waarom dat vrouwen vreemdgaan. Wees in een relatie altijd duidelijk en helder en jouw partner zal minder snel het genot bij een ander zoeken.