tips voor een eerste dateWe kennen het allemaal wel van vroeger, vooral tijdens de middelbare. Als je dan eindelijk een date had gescoord met dat meisje waar je stiekem hopeloos verliefd op was ging je een van twee dingen doen over het algemeen: Of je ging samen ergens naar een restaurantje, want dat is natuurlijk romantisch of je ging samen een filmpje kijken in de bioscoop. Vooral die tweede optie hebben we zelf vaker gedaan. Stiekem tijdens de film de arm om haar heen slaan en dan hopen op een goede reactie zodat de kus daarna kon volgen.

Maar gelden deze opties anno 2015 nog altijd als goede date alternatieven? Vinden vrouwen dit nog altijd interessant in het veel snellere leven waar we ons nu bevinden?

Restaurantjes & Bioscoopjes zijn not-done

Nee, beide opties zijn anno 2015 echt niet meer interessant en we zullen dan ook gelijk uitleggen waarom niet. Als eerste het restaurant. Misschien is dit wel een van de meest gebruikte eerste date opties in het land, kom we gaan lekker samen wat eten. Toch is dit meteen in veel gevallen de grootste fout die je kunt maken voor je eerste date. Het probleem is namelijk dat je ten eerste tegenover elkaar zit. Er is geen goede manier om je gesprek te combineren met het aanraken van je date. Je moet dus puur vertrouwen op je gesprek en je kunt daarbij geen aanrakingen gebruiken om elkaars lichamen en aanrakingen zelf  vertrouwd te laten worden. De dame heeft dan puur en alleen je woord om van uit te gaan. Daarnaast is een restaurant een restaurant. Een beetje leuke dame heeft deze setting al honderden keren in haar leven mee gemaakt en het zal dus nooit speciaal zijn, tenzij er natuurlijk wat aparts gebeurd, maar daar kun je nooit van uit gaan.

In een bioscoop heb je juist het probleem andersom. Je kunt elkaar wel aanraken (de befaamde ‘gaap en sla je arm om haar heen move’) maar je kunt niet praten tijdens dit alles. Hierdoor is het goed mogelijk dat als er al geen klik van te voren is dat je aanrakingen als onprettig worden ervaren. Daarnaast, je zit ander half uur in het donker naar een film te staren samen en hebt daarna misschien maar 5 tot 10 minuten gespreksstof over deze film. Allemaal leuk en aardig, maar zo leer je elkaar nooit kennen, en daarnaast is het meestal al erg laat als een film is afgelopen en wat ga je erna doen? Meteen naar jou thuis uitnodigen zal vaak niet geaccepteerd worden en doordeweeks zijn er niet veel opties om nog ergens een bakkie te gaan doen.

Waar kan ik dan wel heen als eerste date?

Actief zijn is het devies anno 2015. Het maakt weinig uit hoe, maar statisch op een plek zitten en wat vertellen is een beetje uit de mode, op een plek na, namelijk de koffieshop. We zetten even een paar opties op een rijtje.

Koffieshop
Hoe laagdrempeliger, hoe beter zegt men wel eens. Toch is dit vaak een makkelijke keuze voor veel dames om ja op te zeggen. Een bakje koffie doen is ontwapenend, je kunt het makkelijk overdag doen en daarnaast is er vaker dan niet de optie om naast elkaar te zitten (bankjes). Overigens mocht je perse aan een tafel moeten gaan zitten ga dan nooit tegenover haar zitten maar in een hoek van 90 graden. Dit komt je date alleen maar ten goede.

Wandelen
Een andere activiteit waar er weinig druk op je date ligt. Wandelen lijkt misschien niet de meest romantische date in de wereld maar dat kun je er wel van maken natuurlijk. Er zijn vele opties die je hierbij zou kunnen bedenken, je zou een dekentje mee kunnen nemen, eventueel wat te eten en drinken en hopla, je hebt een picknick. Of je kunt bijvoorbeeld wat brood meenemen en samen de eendjes gaan voeren. Er is geen meisje ter wereld wat dat niet leuk vindt om te doen. En daarnaast hebben de meeste parken genoeg bankjes waar je lekker naast elkaar kunt zitten.

Samen koken
Nodig haar uit om samen te gaan koken! Er is niets leukers dan samen lekker te koken, plus je hebt daarnaast genoeg ruimte voor gesprek en aanraking. Natuurlijk zijn er genoeg vrouwen die liever niet meteen thuis afspreken, logisch, maar ook daar zijn oplossingen voor. Spreek bijvoorbeeld bij je lokale supermarkt af, haal daar de ingrediënten die nodig zijn om te koken en neem haar dan mee! Zorg er wel even voor dat je huis een beetje opgeruimd is natuurlijk ;)!

Conclusie

En zo zijn er nog legio mogelijkheden om een date met elkaar af te spreken. Er zijn maar een paar kleine regeltjes die je hoeft te volgen: Zorg voor iets unieks (iets wat ze nooit zou doen), zorg ervoor dat het geen statische situatie is (actief zijn!) en zorg dat je gesprek met aanraking kan combineren. Op die manier kun je legio dingen bedenken om samen te doen, zoals bijvoorbeeld lekker bbq’en samen, poolen, bowlen etc. Andere opties die vaak ook interessant zijn is waar je een kleine competitie met elkaar aan kunt gaan. Dingen zoals lasergamen en karten waarbij je elkaar eerst kunt uitdagen en na een korte maar zeer actief moment lekker kunt babbelen met elkaar onder het genot van een drankje.

Wees ook niet bang om dingen te combineren in dates. Zo kun je van het wandelen een picknick maken, van het samen koken, samen een filmpje kijken op de bank en vanuit de koffieshop meteen een wandeling maken. Neem leiding en doe vooral leuke, speciale en unieke dingen. Zo zul je een goede herinnering achterlaten en is die tweede date ook zo geregeld!