frustratie bij online datingWaarom zijn er zoveel negatieve verhalen over online dating? Zoveel klachten over vrijwel alle dating sites die er bestaan? Werkt online dating wel? Als je op zoek bent naar een leuke dating of sexdating site dan zul je al gauw op vele negatieve verhalen stuiten. Als je bijvoorbeeld googlet naar ‘ervaringen Pepper’ kom je al snel terecht op review sites waar vele tientallen mensen de site afraden, terwijl als je op Pepper.nl zelf kijkt je meer dan genoeg positieve verhalen tegen komt. Hoe komt dit?

De uitleg is simpel. Op het moment dat mensen een slechte ervaring hebben met een product of dienst op het internet is het redelijk makkelijk om je frustratie te uiten via het internet. Als het product juist wel werkt zul je niet gauw op het idee komen om een positieve reactie achter te laten over het product of de dienst. Dat is niet gek natuurlijk want een frustratie is over het algemeen veel sneller geventileerd dan een positieve reactie achter laten.

Waarom is Parship dan wel een populaire datingsite? Omdat de mensen die wel succes hebben eerder van mond-op-mond reclame gebruik zullen maken ‘Ja we hebben elkaar gevonden op Pepper, je weet wel van die leuke reclames, echt een super site’ is makkelijker gezegd op een feestje dan via een reactie op een dating review site, want je zult als je eenmaal je match gevonden hebt geen interesse meer hebben in datingsites.

De drang bij minder enthousiaste online daters om hun frustratie te uiten is dus groter. Tevens de behoefte om andere ervaringen te lezen en daarbij zelf ook een mening te plaatsen  helpt daar ook niet bij. Vandaar dus dat je vaak veel meer negatieve verhalen zult horen dan positieve verhalen. Een manier om de tendens te doorbreken is ook als je een goede ervaring hebt gehad deze achter te laten op onze site. Je kunt simpelweg een reactie achterlaten onder een van de vele reviews!