geen succes bij het datenInmiddels heb je jezelf al aangemeld voor vele verschillende dating sites, zowel casual dating als normale dating. Maar toch lijk je nooit daadwerkelijk succes te hebben met het vinden van een partner die interessant is. Van bijna geen matches tot wel matches maar amper reactie terug, iets wat het moeilijk maakt om daadwerkelijk succes met internet dating te hebben. Wat gaat er fout?

Hier enkele redenen waardoor dit zou kunnen komen:

Je hebt geen of geen goede profielfoto

Het belangrijkste in het online dating is daadwerkelijk de profielfoto. Mensen kiezen nu eenmaal met het oog en zullen eerst naar je foto kijken voordat ze überhaupt ergens anders naar kijken. Als je al een profielfoto hebt heb je eigenlijk al verloren. Daarnaast is een slechte profielfoto stiekem nog erger als helemaal geen foto hebben.

Wat is dan wel een goede profiel foto?

Wees spontaan; zorg dat je spontaan op de foto staat. Een lach is nooit verkeerd.
Pasfoto’s kunnen maar liever een leuke actie foto (tijdens je hobby, een feestje of misschien zelfs een gewone model foto bij een professionele fotograaf.
Geen zonnebril! Een zonnebril schrikt vaak af. Zorg voor een foto waar de ander je echt in de ogen kan kijken, een belangrijk punt voor velen.
Liefst jij alleen op de foto. Een foto met vrienden kan, maar zorg er dan voor dat JIJ in de schijnwerper staat. Eigenlijk gewoon helemaal voorkomen en zorgen dat het een foto van jouw alleen is.
Geen baby’s, paarden, honden, katten en/of andere beesten. Die foto’s zijn leuk voor ernaast of erbij maar niet als profiel foto!

Mocht je echt geen goede foto hebben dan raden we je eigenlijk gewoon aan om langs te gaan bij de lokale fotograaf en een modellen shoot voor jezelf te regelen. Zorg dat de foto uitdraagt waar jij voor staat en dat hier daadwerkelijk degene opstaat die jij bent.

Je bent veel te kieskeurig

Tuurlijk, eisen mag je hebben als man en als vrouw, maar misschien ben je wel veel te kieskeurig in je zoektocht naar je partner. Het liefst hebben de meeste mannen een blonde stoot natuurlijk, maar dat wil niet zeggen dat je meteen iedereen die niet blond is moet afwijzen. Uiterlijk mag dan wel belangrijk zijn bij de ander maar het innerlijk weegt vaak nog veel harder mee in het uiteindelijk vinden van een partner.

Uit onderzoek is daadwerkelijk gebleken dat bij de meesten die online een partner hebben gevonden ze uiteindelijk van hun originele zoek criteria zijn afgestapt en eigenlijk een hele andere weg zijn ingeslagen om hun date van hun dromen te vinden.

Onze tip is dus om niet alleen maar naar het uiterlijk te kijken maar vooral ook naar het innerlijk. Wat heeft de ander te bieden?

Je profieltekst slaat nergens op.

De moeilijkste vraag bij het creëren van je profiel is altijd het ‘Vertel wat over jezelf’ vakje. Een goede profieltekst zal altijd helpen, vooral voor mannen. Vrouwen kijken niet puur naar een foto maar zullen eerst de foto goedkeuren en dan door je hele profiel gaan kijken. Als er dan ook maar een ding is wat ze tegenvalt zullen ze al gauw doorklikken naar de volgende; vrouwen hebben eenmaal genoeg keus met online dating.

Belangrijk is dus je profieltekst, zorg ervoor dat deze opvalt en er vooral boven uit springt. Een ‘Hoi, stuur maar een berichtje als je meer wilt weten’ zal nooit goed gaan werken. Beschrijf jezelf, vertel waar je voor staat in het leven, vertel wat over je doelen in het leven en zorg dat je humor een beetje doorsijpelt in het tekstje.

Let wel weer op dat je profieltekst ook weer niet te lang is. Een ideale lengte ligt volgens ons tussen de 200 en 300 woorden. Mensen hebben meestal geen zin om een zeer lange tekst te lezen; dan zouden ze wel een boek openslaan!

Je bent niet interessant voor je beoogde doelgroep.

Een van de redenen dat sommigen bijna nooit matches op dating sites halen is omdat ze hun zoekinstellingen verkeerd ingesteld hebben. Als je als 30 jarige alleen maar op zoek bent naar meiden tussen de 18 en 22 zul je vaak veel minder succes hebben dan als je zoekt naar dames tussen de 25 en 35. Je moet je beoogde doelgroep soms aanpassen om meer succes te hebben.

Wat wij hierbij aanraden is vooral om een beetje te testen. Verander je zoek instellingen met enige regelmaat en kijk of je meer succes behaalt. Veel sites laten je zien hoeveel profielbezoekers je daadwerkelijk krijgt en dus kun je op deze manier kijken wat voor je werkt.

Als je eenmaal merkt dat je meer matches en bezoekers krijgt zul je ook direct meer kans hebben om de juiste persoon tegen het lijf te lopen bij het online daten.

Conclusie

Als je al deze stappen volgt dan zul je snel merken dat er meer succes behaald wordt bij het online daten. Een goede profiel foto en tekst zijn de belangrijkste dingen bij het online daten, zorg er dan ook voor dat deze meer dan in orde zijn. Vraag eventueel vrienden / vriendinnen wat hen van jouw tekst/foto vinden.

Daarnaast helpt het enorm als je je horizon verbreedt en niet te kieskeurig bent en je je zoek instellingen iets breder instelt dan hetgeen waar je origineel naar op zoekt bent.

Als het je nog altijd niet lukt om een goede partner te vinden is het misschien tijd om een andere datingsite te gaan proberen. Wij hebben onze site volstaan met reviews van goede datingsites!

Succes met het daten!