beste dating siteIn je zoektocht naar een nieuwe partner ben je als hulpmiddel natuurlijk op zoek naar de beste dating site. Maar wat is nu precies een goede dating site, en waar kun jij zelf op letten. Er bestaat namelijk geen datingsite die het beste is voor iedereen. Dit komt omdat mensen veel verschillende wensen hebben in hun partner en een dating site zich niet specifiek op elke groep kan richten. Daarom dat er in de online dating wereld heel erg veel verschillende soorten dating sites zijn, die allemaal net een specifiek groepje behandelen. Je hebt de basis categorieën, zoals Algemene Dating, HoLesBi Dating en Erotische Dating (of sex dating), en daar onder zijn nog vele subcategorieën. 

Die subcategorieen kunnen ook van vrij breed, bijvoorbeeld een bepaalde etnische group, tot zeer specifiek gaan – zoals AlleenStaande Mama’s – een datingsite die zich specifiek richt op vrouwen en/of papa’s die al een kind hebben gekregen met een vorige partner. Dit biedt natuurlijk grote voordelen voor diegene die een partner zoekt, want als jij je aanmeld op zo een specifieke site dan zul je veel makkelijker iemand vinden met dezelfde situatie of gedachtegang.

Daarnaast verschillen veel dating sites met de opties die ze bieden aan hun leden. De een heeft een uitgebreide algemene chat dating functie, waarbij iedereen die momenteel online is gezamenlijk met elkaar kan praten en je eventueel privé kan gaan met een leuke man of vrouw, en heeft de ander helemaal geen echte chat functie maar gebruikt puur een berichten service als communicatie middel. Bij sommige dating sites is webcam chatten bijvoorbeeld ook direct mogelijk en kun je dus direct zien met wie jij contact legt. Andere features waar veel verschillen in zitten zijn bijvoorbeeld de partner voorstellen, waar de ene gebruik maakt van match systemen die een wetenschappelijke achtergrond hebben, kun je bij de ander gewoon zoeken op regio, leeftijd en geslacht.

Als laatste is er natuurlijk nog het verschil tussen betaalde online dating sites of gratis online dating sites. Onze mening is hierin vrij simpel: Ben je op zoek naar een serieuze date of partner, dan kun je deze beter vinden via een betaalde dating site. Gratis dating sites bieden het nadeel dat ook daadwerkelijk iedereen zich daar kan aanmelden. En ja, er zullen zeker succesvolle relaties uit dergelijke sites zijn gekomen, maar als je een partner zoekt op het internet wil je graag door de ‘bullshit’ heen en direct single’s vinden die daadwerkelijk ook zelf interesse hebben in een date.

De conclusie is dus dat er geen dating site is de ‘de beste datingsite van Nederland’ genoemd kan worden. De beste dating site is precies diegene welke jij kiest, en waar jij uiteindelijk je nieuwe droompartner zult vinden.