really wtfOver de afgelopen maanden hebben wij van Dating-Internet.nl stiekem een test gedaan. Vaak horen we veel klachten dat mannen weinig succes halen op de Nederlandse seks dating sites. Een deel hiervan is te verklaren door de sites die vaak gebruik maken van fake profielen om zo omzet te bepalen. Dat mannen hierdoor minder vaak fysieke afspraken hebben is natuurlijk logisch. Maar toch blijft de vraag of er niet misschien meer speelt. Gaan vrouwen daadwerkelijk minder snel overstag om een afspraakje met een man te maken, en wat is hier de reden achter?

Daarom hebben wij begin dit jaar besloten om zelf eens in de schoenen van een vrouw te kruipen en eens te kijken hoe de reacties van de mannen zelf daadwerkelijk zijn in de echte wereld…

Onze Test:

We begonnen met het opzetten van profielen op de drie grootste seks dating websites van Nederland, namelijk SexProfielen, RedMatch en natuurlijk de site HobbySletten. Drie verschillende profielnamen, drie verschillende teksten en de foto’s van een dame die ons toestemming heeft gegeven haar foto’s te mogen gebruiken voor deze test (ze was zelf namelijk ook erg nieuwsgierig hoe mannen zouden reageren).

De namen waren verschillend, van gewoon de voornaam (schuilnaam!) tot iets stoutere nicknames in de trant van ‘stoutmeisje89’. Daarnaast was de ene profieltekst redelijk beschaafd en de andere twee steeds iets stouter. Van het niveau ‘Hoi, ben een gezellige meid uit…’ tot aan ‘Heey schatjes! Ik ben op zoek naar een lekkere beurt!’. Verder zijn de gebruikte foto’s hier ook op aangepast om het gehele profiel een bepaalde vibe mee te geven.

We hebben hierbij zelf geen mannen aangesproken, maar zijn puur uitgegaan van de eerste reacties. We hebben zelf ook niet gereageerd omdat aan de verstuurde berichten zelf al vaak kosten verbonden zitten en we anderen niet met hoge kosten wouden opzadelen door een gesprek met hen te starten terwijl er geen mogelijkheid is tot een fysieke afspraak.

De resultaten:

In de eerste twee weken werd al snel een patroon zichtbaar. Naast een overvloed aan berichtjes (op een van de sites zelfs al meer dan 60 verschillende mannen die een berichtje voor ons hadden achtergelaten) viel ook de enorme directheid van bijna 80% van de mannen direct op. In totaal hebben we in die korte tijd 130 berichten ontvangen over alle sites heen en viel ook direct op dat het type profiel wat we aangemaakt hadden zeker een verschil in reactie op riep.

Zo werd het brave profiel ook veel vaker ‘netjes’ aangegaan in het eerste contact, terwijl de twee stoutere profielen met juist veel vaker veel te direct was in de eerste communicatie. Berichtjes waar de gemiddelde vrouw het schaamrood op de kaken zou krijgen en die eigenlijk totaal geen plek hebben op dating sites, zelfs van het erotische kaliber. En dan vooral niet als we over een eerste bericht praten. Enkele voorbeelden:

– Hey. Neuken?
– Ik wil je grotje neuken met mijn harde paal.. 06…
– Kom jij mijn lekkere sperma slikken sletje?
– Oh, ik wil over jou geile tieten heen spuiten hoertje
– Hmmm, dus jij wil mijn paal wel graag in je kontje? Bel me…
– 06… Bel maar, vanavond staat mijn lul voor je klaar!

Laten we eerlijk zijn, geen enkele vrouw ter wereld zal hier geil van worden. En ook geen enkele vrouw zal na het ontvangen van zulk een bericht interesse hebben om jou terug te antwoorden of zelfs je 06 nummer te bellen / smsen / whatsappen. Ben jij van dit kaliber op de dating sites dan zullen wij het in ieder geval niet vreemd vinden dat je geen succes behaalt op dating sites.

Onze Conclusie:

Ja! Mannen zijn veel te direct op seks dating sites is gebleken. Over de paar maanden erna hebben wij ook totaal geen verbetering in dit gedrag gezien en vragen we ons serieus af waar dit gedrag ook vandaan komt.

Tuurlijk, de vrouwen die zich aanmelden op een seksdating site weten zelf ook wel waarom dat ze er zitten. Ze willen zelf graag ook een sexdate met een man hebben en zijn dus ook op zoek naar sex. Dit wil niet zeggen dat je eerste reactie meteen zo grof moet zijn. Vrouwen krijgen (zoals we zelf hebben gezien) wel honderden reacties van andere mannen over korte periodes en gezien ze zeer waarschijnlijk niet van plan zijn de een na de ander uit te nodigen zul je dus wat moeite moeten doen.

Net zoals in het echte leven, bijvoorbeeld in de club of de kroeg, zul je moeite moeten doen om gratis seks uit een seks dating site te halen. De vrouwen zijn nu eenmaal in de minderheid op dit soort sites en hebben dus veel meer keuze dan de mannen. Hierdoor zul jij ook direct opvallen als je berichtje ook maar een beetje origineel is. Vrouwen worden misschien wel warm van je profiel foto (en let hierbij op de tips in ons eerdere artikel) maar als de eerste reactie van je te direct is zullen ze snel doorklikken naar het volgende bericht wat ze die dag ontvangen hebben!

Hoe het wel moet!

Reageer met open vragen of complimenteer de dame in kwestie! Dit is de belangrijkste stap die je moet nemen en een van de grote redenen waarom wij vaker succes hebben op de diverse sites die we testen. Gebruik de naam van de dame (! als het geen schuilnaam is !) in je eerste bericht of maak gebruik van een zogenoemde neg. Een neg is iets aan de dame een beetje afkraken op een grappige manier en dit dan verpakt in een compliment. Enkele voorbeelden:

– Heey <naam>, ik zag je profieltje en ik dacht laat ik eens zien hoe het met <naam> is!
– Heb jij al gevonden wat je zoekt? Ik denk het zelf namelijk wel…
– Oh, dat is wel een erg stoute foto… ben je altijd zo sexy?

En ga zo maar door. Allemaal reacties die gewoon goed kunnen en bij ons altijd goed ontvangen worden door de ander. De vuistregel is vooral om in je eerste reactie nooit over seks te beginnen. We weten allemaal waarom dat we hier zijn, de geile praat komt later wel. Vrouwen willen nog altijd net zo goed versiert worden, al staat ze al naakt op hun eigen profielfoto!

Daarnaast is het gewoon belangrijk dat je een leuke (!) foto bij je profiel hebt staan en daarnaast je profieltekst goed aansluit bij wat je wilt. Dit moet overigens geen shoppinglijstje aan seksuele verlangens zijn. Juist dit kun je later gebruiken in je gesprek!

We hopen dat deze tekst ook jou laat inzien dat het beter kan! Als jij gebruikt maakt van deze tips weten we bijna zeker dat ook jij kunt gaan scoren op de vele erotische dating sites die ons land rijk is.