Review of: Badoo

Reviewed by:
Rating:
5
On February 1, 2015
Last modified:January 12, 2016

Summary:

Badoo is niet specifiek een dating site maar meer een 'ontmoet nieuwe mensen' site. In die opzet is Badoo 100% geslaagd en hierdoor komt het dating aspect vanzelf in orde. Badoo is geweldig en echt een aanrader, en de service is nog gratis ook!

Badoo DatingBadoo is in de dating wereld een beetje een vreemde eend in de bijt. Het is niet perse een dating site, eerder een sociaal netwerk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De site heeft erg veel leden internationaal, maar ook in Nederland. Het sociale netwerk Badoo is vooral populair onder de tieners en de twintigers. Door de enorme grote van de site zijn in de overige leeftijdscategorieën ook nog genoeg leden te vinden. Dit maakt Badoo erg interessant om, als je op zoekt bent naar nieuwe sociale contacten, jezelf aan te melden en een profiel beschikbaar te hebben op de site.

Behalve in Nederlands is de site ook beschikbaar in Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Deens, Portugees en Russisch. Het grote voordeel van Badoo is daarnaast dat je profiel erg snel en gratis is aangemaakt dankzij Facebook Connect. Dankzij deze functie heb je al snel jouw eigen persoonlijke profiel aangemaakt en hoef je nog maar kleine details toe te voegen, en daarnaast natuurlijk de leukste foto’s uit te kiezen voor je profiel.

Mensen ontmoeten via Badoo

Zodra je je eigen profiel hebt aangemaakt kan het ontmoeten van nieuwe mensen beginnen. De site werkt op locatie en dus vind je snel mensen in de buurt die op zoek zijn naar een gezellige chat. De gehele site is gratis te gebruiken maar er zijn wel wat limieten die voor een redelijk zachte prijs verwijdert kunnen worden. Zo kun je bijvoorbeeld maar een maximaal aantal profielen hot or notten voordat je een limiet voorgeschoteld krijgt. Voor een mini betaling kun je dit limiet voor enige tijd verwijderen. Daarnaast kun je je profiel naar de top plaatsen zodat je snel meer bekijks krijgt en dus zul je ook eerder een echte real life afspraak vinden. Overigens zijn er tussen de leden ook velen die behalve naar een vriendschappelijk contact ook op zoek zijn naar een meer erotische afspraak, de moeite waard dus voor de algemene dater en diegene die op zoek is naar een seks date.

Ook op je mobiel interessant

De kracht van Badoo ligt voor ons voornamelijk ook in hun mobiele app. Badoo biedt een prima app die goed samenwerkt met de functionaliteiten op de webversie. Zo kun je ook onderweg op zoek gaan naar nieuwe contacten. Omdat de site globaal veel gebruikt wordt zul je dus ook op vakantie snel mensen in de buurt kunnen vinden om eventueel mee af te spreken. Erg ideaal dus ook voor de mensen die vaker op business trips gaan en op zoek zijn naar locals om mee te meeten. De mobiele app heeft verder een prima chat functie en men kan ook gewoon de hot-or-not functie gebruiken om nieuwe matches te vinden.

Badoo. De ster in gratis daten.

Wat ons betreft is Badoo de aanrader onder de gratis sites, je kunt snel en gratis contact krijgen met veel leden en de betaalde opties bieden vooral voordelen als je deze veel gebruikt. Een van de handigste opties is overigens het zogenoemde ‘superkrachten’ welke niet al te duur is. Deze zorgt ervoor dat je direct contact kunt krijgen met alle leden en tevens dat jouw berichten aan deze leden boven aan staan. In onze eigen test met superkrachten kregen we ongeveer 60% meer contacten dan zonder superkrachten en dat is de prijs absoluut waard, vooral als je een leuke (sex)partner in de buurt zoekt.

Badoo is niet specifiek een dating site maar meer een 'ontmoet nieuwe mensen' site. In die opzet is Badoo 100% geslaagd en hierdoor komt het dating aspect vanzelf in orde. Badoo is geweldig en echt een aanrader, en de service is nog gratis ook!