happnlogoMobiel daten is anno 2016 populairder dan ooit, Tinder is en blijft een de grootste mobile dating app die nu op de markt is maar is zeker niet de enige. Een van de nieuwste concepten op de mobiele dating markt is de app Happn. Het concept van Happn is net even wat anders dan alle andere soorten dating apps. In plaats van meteen met matches gebombaardeerd te worden zal dit bij je eerste installatie van de Happn app niet het geval zijn. Je zult er namelijk echt op uit moeten in de echte wereld om matches te gaan krijgen met Happn. Deze dating service werkt namelijk met locatie: Op het moment dat twee mensen met de app op hun telefoon elkaar tegenkomen zullen ze elkaar pas kunnen zien.

Een beetje apart…

Dit lijkt wel een beetje apart en dat is het dan ook. Vooral als je apps als Tinder en de andere bekende Badoo gewend bent. Met Happn zul je direct na de installatie niet meteen aan de slag kunnen en ergens is dat jammer. Je zult met een beetje teleurstelling de app weer afsluiten en pas na een of soms zelfs meerdere dagen matches tevoorschijn zien komen. Verder werkt de app overigens hetzelfde als de meeste anderen zodra je eenmaal matches hebt. Je stelt je profiel in (en als je Facebook hebt gaat dit vrij snel), gaat op pad en zodra je matches hebt kun je zien waar je ze ongeveer ontmoet/gezien zou moeten hebben en daarbij de bijpassende foto’s en beschrijving van de ander zien. En de chat werkt ook zoals je gewend bent van iedere andere dating service die op je telefoon werkt.

Tinder killer? I think not, maar…

Gaat Happn zo groot worden als Tinder nu is? Gaat het de enorme markt van Tinder overnemen? Wij verwachten van niet. Mensen houden ervan om elkaar een beetje te keuren en lekker lui op de bank te hangen om een beetje te ‘Tinderen’. Wat Happn wel interessant maakt is juist de locatie functie. Happn gaat een app worden die velen die al op Tinder zitten en op zoek zijn naar seks of een relatie erbij zullen zetten op hun telefoon. Zo zullen mensen gewoon hun leven gaat leiden, naar feestjes gaan, uitgaan en gezelligheid opzoeken, om daarna op Happn nieuwe matches te gaan vinden. Het interessante hieraan is dat je dan meestal al direct al wat hebt om over te praten, namelijk datgene waar je net samen geweest bent.

Zie matches die je al bent tegen gekomen in het echte leven...

Zie matches die je al bent tegen gekomen in het echte leven…

Happn is groeiende, doe mee!

Ons advies over Happn is dus om de app te installeren en volledig in te vullen. Terwijl je je actieve sociale leven leidt zul je steeds meer mensen tegen gaan komen die Happn ook hebben en zo nieuwe matches gaan vinden via de app. Een Tinder killer zal het nooit worden, maar Happn zal zeer zeker interessant zijn voor ernaast, wie wil nu niet mensen uit je directe buurt tegenkomen?